Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: 12 marca 2018 r.

  1. Informacja dotycząca zbierania danych osobowych i danych kontaktowych administratora
  2. Zbieranie danych podczas korzystania z naszej strony internetowej
  3. Nawiązywanie kontaktu
  4. Przetwarzanie danych podczas tworzenia konta użytkownika oraz do celów związanych z realizacją umowy
  5. Dane osobowe dzieci
  6. Pliki cookie
  7. Funkcja komentarzy
  8. Wykorzystywanie danych użytkownika do celów związanych z marketingiem bezpośrednim
  9. Przetwarzanie danych w celu realizacji zamówienia
  10. Udostępnianie danych osobowych osobom trzecim
  11. Nawiązywanie kontaktu w celu przypomnienia o wystawieniu oceny
  12. Dane osobowe w mediach społecznościowych
  13. Marketing internetowy
  14. Narzędzie analizy i statystyk serwisów
  15. Retargeting/ Remarketing/ Reklama w formie rekomendacji
  16. Śledzenie wielourządzeniowe
  17. Okres przechowywania danych osobowych
  18. Prawa użytkowników względem danych osobowych
  19. Profilowanie
  20. Kontakt z nami
  21. Reima Oy

1. Informacja dotycząca zbierania danych osobowych i danych kontaktowych administratora

Cieszymy się, że odwiedzasz naszą witrynę internetową reima.com („Witrynę”), oraz dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą, jej produktami i usługami. Ochrona prywatności użytkowników jest dla nas bardzo ważna, dlatego zachęcamy do wnikliwego przeczytania informacji zawartych w tym dokumencie. Dokument może być co pewien czas aktualizowany, a jego najnowsza wersja zawsze znajdzie się w tym miejscu. Przeczytaj również osobny dokument o zasadach posługiwania się plikami cookie („Polityka używania plików cookie”), w którym wyjaśniamy, jak w Witrynie są wykorzystywane pliki cookie i podobne technologie.

Reima Oy („Reima”, „my”, „nas” lub „nasze”) to przedsiębiorstwo zarejestrowane w Finlandii, którego centrala mieści się pod adresem Karhumäentie 3, 01530 VANTAA, Finland. Prowadzimy tę Witrynę jako administrator danych w rozumieniu Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (dyrektywa UE 2016/679). W niniejszej polityce prywatności („Polityce prywatności”) odniesienia „Ty” i pokrewne oznaczają każdą osobę, która przekazuje nam dane za pośrednictwem Witryny. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących naszych praktyk gromadzenia danych lub tej polityki prywatności prosimy o kontakt pod adresem skontaktuj@reima.com.

Niniejsza Polityka prywatności ma zastosowanie do wszystkich rodzajów informacji gromadzonych za pośrednictwem Witryny, w tym do związanych z nimi usług, np. kontaktowania się z naszym działem obsługi klienta przez pocztę elektroniczną lub czat w witrynie reima.com.

Korzystanie z Witryny i naszych usług oznacza akceptację Polityki prywatności.

1.2 Administrator danych

Reima Oy
Karhumäentie 3,
01530 VANTAA,
FINLAND

1.3 Osoba kontaktowa w sprawach dotyczących ochrony danych osobowych

Heli Viljanen
c/o Reima Oy
Karhumäentie 3
01530 Vantaa
Telefon: +358 20 759 5800
E-mail: heli.viljanen@reima.com

1.4 Kategorie przetwarzanych danych

Dane osób odwiedzających Witrynę.

1.5 Cel i podstawa prawna przetwarzania danych

Ta strona internetowa ze względów bezpieczeństwa i w celu ochrony przekazywanych danych osobowych i innych poufnych treści (np. zamówień czy zapytań skierowanych do administratora) korzysta z szyfrowania SSL lub TLS. Zaszyfrowane połączenie można rozpoznać po ciągu znaków „https://” i symbolu kłódki na pasku przeglądarki internetowej.

2. Zbieranie danych podczas korzystania z naszej strony internetowej

2.1 W przypadku korzystania z naszej strony internetowej wyłącznie do celów informacyjnych, czyli kiedy użytkownik nie chce się rejestrować lub przekazywać nam innych informacji, zbieramy tylko takie dane, które zostaną przekazane na nasz serwer przez przeglądarkę internetową użytkownika (tzw. log serwera). Gdy użytkownik wywołuje naszą stronę internetową, zbieramy następujące dane, które ze względów technicznych są wymagane do wyświetlenia strony internetowej:

  • nasza odwiedzana strona internetowa
  • data i godzina dostępu
  • ilość wysłanych danych w bajtach
  • źródło/odnośnik, za pośrednictwem którego użytkownik trafił na stronę
  • używana przeglądarka internetowa
  • używany system operacyjny
  • używany adres IP (ewent. zanonimizowany)

Dane przetwarzane są zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwzględnieniem naszego uprawnionego interesu w celu poprawy stabilności i funkcjonalności naszej strony internetowej. Dane nie są przekazywane lub wykorzystywane w inny sposób. Zastrzegamy sobie jednak prawo do późniejszego sprawdzania logów serwera, jeśli będą istnieć konkretne przesłanki co do niezgodnego z prawem korzystania z treści.

2.2 Opis danych osobowych przekazywanych przez użytkowników i gromadzonych przez Reima
Kiedy składasz zamówienie na produkt w Witrynie lub kontaktujesz się z działem obsługi klienta, pozyskujemy różne informacje, w tym dane osobowe. Gromadzimy, przechowujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe na potrzeby obsługi zakupu realizowanego przez Witrynę oraz ewentualnych przyszłych reklamacji, a także do świadczenia naszych usług.

Gdy składasz zamówienie, potrzebujemy Twojego imienia i nazwiska, adresu pocztowego, numeru telefonu i adresu e-mail. Jeśli kontaktujesz się z działem obsługi klienta przez formularz kontaktowy w witrynie Reima.com, przez e-mail, czat lub inną metodą, gromadzimy również informacje, które nam wtedy podajesz.

Istnieją także inne okoliczności, w których przekazujesz nam informacje. Możesz na przykład założyć konto i zostać zarejestrowanym użytkownikiem, co pozwoli zapisywać i przeglądać dane kontaktowe, informacje o dostawach, historię zamówień, listę życzeń oraz koszyk zakupów. Możesz pisać i przesyłać recenzje kupionych produktów, uczestniczyć w programie grup testujących, programach rekomendacyjnych i konkursach organizowanych przez Reima. W każdej takiej sytuacji będziesz nam udostępniać swoje różne dane osobowe.

Istnieje również możliwość założenia konta i zarejestrowania się jako użytkownik za pośrednictwem konta na Facebooku. Pobierzemy wtedy informacje z Twojego publicznego profilu oraz adres e-mail, zapisane w systemie Facebooka. Obecnie spośród tych wszystkich informacji do tworzenia konta Reima wykorzystujemy tylko adres e-mail oraz imię i nazwisko. Jeśli postanowisz zasubskrybować nasz biuletyn, będziemy go wysyłać pod uzyskany adres e-mail. Administratorzy Facebooka wyjaśnią dokładniej, jak wykorzystują i przetwarzają Twoje dane podczas każdej sesji używania witryny reima.com za pośrednictwem konta w ich serwisie.

Informacje i dane osobowe, które przekazujesz nam i do Witryny, muszą być prawdziwe i nie mogą wprowadzać w błąd. Musisz je także na bieżąco aktualizować oraz informować nas o wszelkich zmianach.

2.3 Dane osobowe gromadzone automatycznie
Gdy odwiedzasz naszą Witrynę, możemy automatycznie gromadzić niektóre informacje, w tym uznawane za dane osobowe. Obejmują one m.in. adres IP Twojego urządzenia, datę i godzinę wejścia do usług, używany sprzęt, oprogramowanie i przeglądarkę internetową oraz informacje o systemie operacyjnym komputera, wersjach aplikacji i ustawieniach języka. Możemy również zbierać informacje o klikanych elementach, odwiedzanych stronach internetowych oraz produktach dodawanych do listy życzeń i koszyka.

2.4 Wykorzystywanie danych osobowych użytkowników
Głównym powodem, dla którego gromadzimy informacje, w tym dane osobowe, jest realizacja zamówień — bez tych informacji jest to niemożliwe. Ponadto możemy wykorzystywać dane osobowe do kontaktowania się z Tobą, a w przypadku, gdy zamówisz nasze wiadomości marketingowe (np. biuletyn), do informowania Cię o produktach i ofertach specjalnych.

Będziemy od Ciebie pozyskiwać następujące dane osobowe:

  • Informacje z interakcji podczas odwiedzania serwisu: Informacje ze zdarzeń takich jak wyświetlenie stron, dodanie pozycji do koszyka lub listy życzeń, złożenie zamówienia czy zalogowanie.
  • Dane klientów: Podstawowe dane osobowe, takie jak imię i nazwisko, adres pocztowy, numer telefonu, adres e-mail, historia zamówień oraz informacje podawane dobrowolnie przy użyciu konta. Możemy również zbierać informacje wytwarzane w trakcie komunikowania się z Tobą przez różne kanały.
  • Informacje z interakcji przez pocztę elektroniczną: Jeżeli zasubskrybujesz nasz biuletyn, będziemy gromadzili informacje o pokrewnych zdarzeniach (interakcjach), takich jak dostarczenie, otwarcie, kliknięcia itd.

Dane osobowe będą wykorzystywane w następujący sposób:

  • Zamówienia: Będziemy używać Twoich danych osobowych do przetwarzania zamówień i realizowania dostaw. Twoje imię i nazwisko oraz adres możemy przekazać osobom trzecim, które bezpośrednio zajmą się dostarczeniem (np. kurierowi lub dostawcy).
  • Obsługa klienta: Dział obsługi klienta będzie używał Twoich danych osobowych do rozpatrywania zapytań, wniosków i skarg dotyczących zamówień, dostaw i innych podobnych zagadnień.
  • Usługa czatu: Dane klienta to dane przetwarzane przez Giosg.com w imieniu klienta za pośrednictwem usługi. Dane klienta obejmują dane osobowe, takie jak pełne adresy IP i treść rozmów na czacie. Większość tych danych jest dostarczana przez samego gościa podczas rozmowy na czacie. Celem przetwarzania tych danych jest stworzenie narzędzi do zaangażowania klienta oraz do analizy w witrynie klienta. Dane klienta są własnością klienta. W odniesieniu do danych klienta, klient jest administratorem danych, a Giosg przetwarzającym dane w rozumieniu przepisów UE dotyczących ochrony danych osobowych. Więcej informacji na stronie: https://www.giosg.com/privacy-policy
  • Administrowanie kontem: Osoby odwiedzające Witrynę mogą w niej zakładać konta użytkowników. Dane osobowe, które nam podajesz, służą do administrowania tym kontem. Udostępniamy wtedy m.in. funkcje przeglądania historii zamówień, tworzenia list życzeń, zapisywania koszyka, zarządzania osobistymi ustawieniami i korzystania z ofert specjalnych. Po założeniu konta nie trzeba subskrybować naszego biuletynu, jednak dzięki subskrypcji będziesz wśród pierwszych osób zawiadamianych o ofertach specjalnych. Subskrypcja biuletynu powoduje automatyczne utworzenie konta użytkownika.
  • Grupa Test Patrol firmy Reima: Reima powołuje zespoły do testowania produktów nazywane grupami testującymi Reima. Udział w takich grupach wymaga posiadania konta użytkownika. Ponadto trzeba zasubskrybować nasz biuletyn, ponieważ przez niego będziemy przekazywali wszelkie informacje o programie. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji biuletynu, klikając łącze znajdujące się w stopce wiadomości e-mail, ale stracisz wtedy możliwość udziału w grupach testujących firmy Reima.
  • Reima Lab: Naszym klientom oferujemy również możliwość bardziej zaawansowanych interakcji z nami i innymi klientami w ramach internetowej społeczności badawczej Reima Lab. Gromadzimy tam m.in. uwagi o doświadczeniach z użytkowania naszych produktów, komentarze o prototypach i pomysły na rozwój produktów. Informacje te służą nam m.in. do opracowywania lepszych produktów, usług i kanałów komunikacji.
  • Działania marketingowe: Twoje dane osobowe mogą być również wykorzystywane do działań marketingowych. Oto kilka przykładów takich działań:
    • Jeśli subskrybujesz nasz biuletyn, na podane przez Ciebie dane kontaktowe wysyłamy kolejne numery zawierające oferty specjalne, spersonalizowane rekomendacje produktów oparte na Twojej historii przeglądania i zakupów oraz najnowsze wiadomości o produktach i usługach. Każde wydanie biuletynu zawiera u dołu łącze „Anuluj subskrypcję” umożliwiające zrezygnowanie z subskrypcji.
    • Na podstawie historii przeglądania w wybranych witrynach internetowych możemy pokazywać Ci reklamy, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować i okazać użyteczne. Takie działanie jest nazywane „retargetingiem w marketingu cyfrowym”. Stosujemy je w różnych giełdach i sieciach reklamowych przy użyciu różnych technologii reklamowych, takich jak sygnalizatory sieci Web (znaczniki nawigacyjne), znaczniki pikselowe, znaczniki reklam, pliki cookie i identyfikatory urządzeń komórkowych. Dzięki takim rozwiązaniom wyświetlane Ci banery i reklamy bazują na wcześniejszym korzystaniu przez Ciebie z Witryny (np. na historii wyszukiwania w Witrynie, treściach czytanych w Witrynie itd.) oraz na banerach i reklamach klikanych przez Ciebie wcześniej w Witrynie. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w Polityce używania plików cookie.
    • Gdy uczestniczysz w innych działaniach promocyjnych (takich jak np. konkursy), odnośne informacje będą wykorzystywane do administrowania tymi działaniami.
  • Wzajemna komunikacja: Dane osobowe będą nam potrzebne do kontaktowania się z Tobą, co może obejmować m.in. następujące działania:
    • Odpowiadanie na pytania i rozpatrywanie różnych wniosków.
    • Informowanie o zagadnieniach związanych z transakcjami, np. potwierdzanie zamówień, przekazywanie informacji o wysyłce, zarządzanie zwrotami produktów i pieniędzy.
    • Twoje informacje wysyłkowe, w tym dane osobowe, przekazujemy partnerom odpowiedzialnym za prowadzenie magazynów i spedycję. Na podstawie tych informacji partnerzy zorganizują dostawę do wskazanego przez Ciebie miejsca, a także mogą się kontaktować telefoniczne, jeśli wystąpi konieczność zmiany czasu lub metody dostawy.
    • Jeśli na dłużej umieścisz artykuły w koszyku zakupów, możemy przysłać Ci pocztą e-mail przypomnienie o finalizacji zamówienia. Dzięki temu możesz kontynuować zakupy bez konieczności ponownego szukania tych samych produktów.
  • Badania rynkowe: Możemy Cię zapraszać do udziału w badaniach rynkowych.
  • Recenzje produktów: Po złożeniu zamówienia w Witrynie możesz otrzymać prośbę o zrecenzowanie produktu. Recenzje są wyświetlane anonimowo. Wypełniając formularz recenzji, zgadzasz się, że treść może być pokazywana na odnośnych stronach ze szczegółami produktów w Witrynie, na naszych kontach w serwisach społecznościowych i w naszej komunikacji marketingowej.
  • Cele prawne: W pewnych sytuacjach możemy być zmuszeni ujawnić Twoje informacje, w tym dane osobowe, w ramach obowiązujących wymogów prawnych lub ustawowych, w tym w postępowaniach sądowych. Możemy również ujawniać Twoje informacje i dane osobowe w reakcji na wezwanie sądowe, nakaz, postanowienie sądu i inne środki prawne, a także w związku z prowadzonym dochodzeniem albo na żądanie, formalne lub nieformalne, organu wymiaru sprawiedliwości lub urzędu.

3. Nawiązywanie kontaktu

W ramach kontaktu z nami (np. za pośrednictwem formularza kontaktowego czy e-maila) gromadzone są dane osobowe. W przypadku korzystania z formularza kontaktowego użytkownik jest informowany o rodzaju zbieranych danych. Dane te są zapisywane i wykorzystywane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie użytkownika lub nawiązania kontaktu, a także do celów administracyjnych. Podstawę prawną dla przetwarzanych danych stanowi nasz uprawniony interes w udzielaniu odpowiedzi na zapytanie użytkowników zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Jeśli kontakt ma celu zawarcie umowy, dodatkowo obowiązuje podstawa prawna dotycząca przetwarzania danych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Jeśli z okoliczności wynika, że dany stan rzeczy został wyjaśniony, a na przeszkodzie nie stoją żadne ustawowe obowiązki w zakresie przechowywania, dane użytkownika po przetworzeniu jego zapytania zostają skasowane.

4. Przetwarzanie danych podczas tworzenia konta użytkownika oraz do celów związanych z realizacją umowy

Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO dane osobowe są zbierane i przetwarzane na przyszłość do celów związanych z realizacją umowy lub związanych z utworzeniem konta użytkownika. O rodzaju zbieranych danych użytkownik jest informowany za pośrednictwem określonych formularzy służących do wprowadzania danych. Skasowanie konta użytkownika jest możliwe w każdej chwili, w tym celu należy wysłać wiadomość administratorowi na adres podany powyżej. Dane przekazane nam przez użytkownika zapisujemy i wykorzystujemy do celów związanych z realizacją umowy. Po zrealizowaniu umowy lub skasowaniu konta dane użytkownika zostają zablokowane ze względu na terminy przechowywania wynikające z prawa podatkowego i handlowego, a po upływie tych terminów zostają skasowane, jeśli użytkownik nie udzielił wyraźnej zgody na dalsze korzystanie z jego danych lub też dalsze ustawowo dozwolone wykorzystywanie danych z naszej strony zostało zastrzeżone, o czym użytkownik zostanie poniżej odpowiednio poinformowany.

5. Dane osobowe dzieci

Nasza Witryna nie jest przeznaczona dla dzieci. W sposób świadomy nie gromadzimy żadnych danych osobowych dzieci poniżej 13 roku życia. Jeżeli jesteś rodzicem lub opiekunem prawnym i podejrzewasz, że dziecko przekazało nam informacje o sobie, możesz napisać na adres customerservice@reima.com lub adres podany na początku tego dokumentu Polityki prywatności. Oznacz pismo nagłówkiem „COPPA Information Request”.

Rodzice mogą znaleźć więcej przydatnych informacji o tym, jak chronić prywatność dzieci w Internecie, odwiedzając następującą stronę: https://www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online.

6. Pliki cookie

Aby uatrakcyjnić użytkownikom odwiedziny na naszej stronie internetowej i umożliwić korzystanie z określonych funkcji, stosujemy na różnych stronach tzw. pliki cookie. Są to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika. Niektóre ze stosowanych przez nas plików cookie po zakończeniu sesji przeglądarki, czyli po jej zamknięciu, są ponownie kasowane (tzw. pliki cookie sesyjne). Inne pliki cookie pozostają na urządzeniu końcowym użytkownika i umożliwiają nam lub naszym partnerom (pliki cookie dostawców zewnętrznych) rozpoznawanie przeglądarki użytkownika w przypadku jego kolejnych odwiedzin (pliki cookie stałe). Pliki cookie gromadzą i przetwarzają informacje o użytkowniku w określonym zakresie jak np. dane dotyczące przeglądarki i lokalizacji oraz adres IP. Pliki cookie stałe są kasowane automatycznie po upływie wyznaczonego okresu czasu, który może być różny w zależności od pliku cookie.

Częściowo pliki cookie służą do upraszczania procesu składania zamówień poprzez zapisywanie ustawień (np. zapamiętywanie treści wirtualnego koszyka na wypadek późniejszych odwiedzin strony internetowej). Przetwarzanie danych osobowych przez implementowane przez nas pliki cookie odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO w celach związanych z realizacją umowy lub zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. DSGVO w celu realizacji naszych uprawnionych interesów w zapewnieniu optymalnego, przyjaznego dla użytkownika i efektywnego korzystania ze strony internetowej.

Współpracujemy z partnerami reklamowymi, którzy pomagają nam w sporządzaniu atrakcyjnych ofert internetowych. W tym celu podczas odwiedzin naszej strony internetowej na dysku twardym komputera użytkownika zapisywane są także pliki cookie naszych partnerów (pliki cookie dostawców zewnętrznych). O korzystaniu z tego rodzaju plików cookie i o zakresie każdorazowo zebranych informacji zostaną Państwo poinformowani indywidualnie i oddzielnie w poniższych akapitach.

Proszę pamiętać, że mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę internetową w taki sposób, aby byli Państwo informowani o tym, że dana strona używa plików cookie oraz aby mogli Państwo zdecydować, czy chcą Państwo udzielić czy też odmówić zgody na korzystanie z tych plików. Każda przeglądarka różni się co do sposobu zarządzania ustawieniami plików cookie. Sposób ten jest opisany w menu pomocniczym każdej przeglądarki, które objaśnia użytkownikowi, w jaki sposób może on dokonać zmiany ustawień plików cookie. Użytkownik może dokonać zmian dla swojej przeglądarki internetowej pod następującymi linkami:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Firefox: https://www.mozilla.org/pl/privacy/websites/#cookies

Chrome: https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=uk#infochoices

Safari: https://support.apple.com/pl-pl/HT201265

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.20/pl/cookies.html

Należy pamiętać, odmowa zgody na korzystanie z plików cookie może oznaczać, że część opcji i usług będzie dla użytkownika niedostępna.

7. Funkcja komentarzy

W ramach funkcji komentarzy dostępnych na tej stronie internetowej oprócz komentarza pozostawionego przez użytkownika na stronie internetowej są zapisywane i publikowane także dane zebrane w momencie tworzenia komentarza, w tym nazwa komentatora wybrana przez użytkownika. Następnie protokołowany i zapisywany jest adres IP użytkownika. Adres IP zapisywany jest ze względów bezpieczeństwa i na wypadek, gdyby komentarz 0soby, której dane dotyczą, naruszał prawa osób trzecich, lub zawierał treści niezgodne z prawem. Adres e-mailowy użytkownika potrzebny jest nam do celów kontaktowych na wypadek, gdyby osoba trzecia zamierzała zgłosić treść opublikowaną przez użytkownika jako niezgodną z prawem. Podstawę prawną dla zapisywania danych użytkownika stanowi art. 6 ust. 1 lit.b i f RODO. Zastrzegamy sobie prawo do kasowania pozostawionych komentarzy, jeśli zostały one zgłoszone przez osoby trzecie jako niezgodne z prawem.

8. Wykorzystywanie danych użytkownika do celów związanych z marketingiem bezpośrednim

Jeśli zapiszesz się do naszego newslettera, będziemy Tobie regularnie przesyłać informacje na temat naszych ofert. W celu udzielenia zgody na wysłanie newslettera użytkownik musi obowiązkowo podać swój adres e-mail. Wszystkie inne dane są dobrowolne i są wykorzystywane wyłącznie w celu nawiązywania kontaktu z użytkownikiem. Podczas wysyłania newslettera stosujemy tzw. procedurę double-opt-in. Oznacza to, że wyślemy newsletter w e-mailu tylko wtedy, jeśli użytkownik udzielił swojej wyraźnej zgody na wysłanie newslettera. W takim przypadku wysyłamy e-mail, w którym użytkownik jest proszony o potwierdzenie przez kliknięcie odpowiedniego linku, że chciałby otrzymywać newsletter w przyszłości.

Aktywując link potwierdzający, użytkownik udziela zgody na wykorzystywanie jego danych osobowych zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Podczas zapisywania się do newslettera rejestrujemy adres IP użytkownika zapisany przez dostawcę usług internetowych (ISP) oraz datę i godzinę zapisu, co pozwala na monitorowanie ewentualnego nieuprawnionego użycia adresu e-mail w późniejszym czasie. Dane zbierane przez nas w momencie zapisywania się przez użytkownika do newslettera są wykorzystywane wyłącznie do celów reklamowych za pośrednictwem newslettera. Użytkownik może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania newslettera, klikając odpowiedni link podany w newsletterze lub wysyłając odpowiednią wiadomość do administratora wymienionego na początku tego dokumentu. Po zrezygnowaniu z otrzymywania newslettera adres e-mail użytkownika zostanie niezwłocznie wykasowany z naszego rozdzielnika newsletterów, jeśli użytkownik nie udzielił swojej wyraźnej zgody na dalsze wykorzystywanie jego danych, lub zastrzegamy sobie prawo do dalszego korzystania z danych w ustawowym zakresie, o którym użytkownik zostanie poinformowany w tym oświadczeniu.

Używamy oprogramowania dostarczonego przez Ometria Limited do analizowania danych naszych klientów, w tym danych osobowych, takich jak:

  • Informacje z interakcji podczas odwiedzania serwisu: Zdarzenia takie jak wyświetlenia stron, naciśnięcia klawiszy i składanie zamówień.
  • Dane klientów: Podstawowe dane osobowe, takie jak imię i nazwisko oraz adres e-mail, ale również dodatkowe informacje przydatne z punktu widzenia sprzedawcy detalicznego. Informacje takie są wysyłane do serwerów firmy Ometria bezpośrednio z komputerów użytkowników za pomocą autorskich narzędzi monitorujących opartych na języku JavaScript.
  • Dane z zakresu handlu elektronicznego: Należą do nich informacje o produktach, kategoriach i zamówieniach. Są one synchronizowane bezpośrednio z bazą danych platformy handlu elektronicznego, systemem ERP, hurtownią danych lub innym systemem u klienta.
  • Dane systemowe: Należą do nich dane logowania użytkowników do aplikacji, takie jak adresy e-mail i hasła zamaskowane ciągami zaburzającymi (solą), a także poświadczenia API służące do synchronizowania z naszymi platformami handlu elektronicznego i innymi kanałami marketingowymi.
  • Informacje z interakcji przez pocztę elektroniczną: Zdarzenia takie jak dostarczenie, otwarcie, kliknięcia i inne operacje na biuletynach, wysyłanych z platformy Ometria.

Poza celami analitycznymi informacje opisane powyżej służą nam również do segmentowania klientów, a także do personalizowania i automatyzowania działań marketingowych wobec osób, które zgodziły się przyjmować od nas treści marketingowe.

Ometria zajmuje się przetwarzaniem danych, ale nie jest ich administratorem. W ramach świadczonych nam usług oprogramowanie Ometria jest rozlokowane w następującej infrastrukturze:

  • Systemy produkcyjne Ometria są umieszczone na platformie Amazon Web Services (AWS) w środowisku usługi Elastic Compute Cloud (EC2).
  • Do obsługi poczty elektronicznej Ometria używa rozwiązania Sparkpost Elite. Podobnie jak Ometria, Sparkpost korzysta z platformy AWS.
  • Wszystkie kopie zapasowe są zapisywane w usłudze Amazon S3 z zabezpieczonymi kontenerami i szyfrowaniem danych „w stanie spoczynku”, przy użyciu jednego z najsilniejszych algorytmów szyfrowania blokowego — AES-256.
  • Dla przypadków, gdy dane są wysyłane poza Europejski Obszar Gospodarczy, w tym do Stanów Zjednoczonych, Ometria ma zawarte stosowne umowy z

9. Przetwarzanie danych w celu realizacji zamówienia

9.1 W celu realizacji Twojego zamówienia współpracujemy z następującym usługodawcą / następującymi usługodawcami, którzy wspierają nas w pełnym lub częściowym zakresie podczas realizacji zawartych umów. Usługodawcom przekazywane są zgodnie z informacjami podanymi poniżej określone dane osobowe.
Zbierane przez nas dane osobowe są przekazywane w ramach wykonywania umowy przedsiębiorstwom transportowym realizującym zlecenia dostaw, jeśli jest to wymagane do celów związanych z realizacją dostawy towaru. Dane dotyczące płatności przekazujemy w ramach realizacji płatności wybranej instytucji kredytowej, o ile jest to wymagane w związku z realizacją płatności. W dalszej części znajdują się szczegółowe informacje dotyczące korzystania z usług operatorów płatności. Podstawę prawną dla przekazywania danych stanowi przy tym art. 6 ust. 1 lit. b RODO.

9.2 W celu wywiązania się wobec klientów z naszych obowiązków wynikających z umowy, współpracujemy z dostawcami zewnętrznymi. Nazwisko oraz adres dostawy użytkownika podajemy wyłącznie do celów niezbędnych do realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b RODO.

10. Udostępnianie danych osobowych osobom trzecim

Twoje dane nie będą udostępniane ani przekazywane żadnym osobom trzecim bez Twojej jednoznacznej zgody. Dane przekazujemy wyłącznie naszym partnerom usługowym w zakresie koniecznym do egzekwowania umowy między firmą Reima a Tobą. W każdej takiej sytuacji ściśle przestrzegamy zapisów unijnego ustawodawstwa o ochronie danych osobowych (dyrektywa UE 2016/679). Zakres przekazywanych danych jest ograniczony do niezbędnego minimum:

  • Jeśli kupujesz produkty w Witrynie, zbierane przez nas dane osobowe są przekazywanie firmie transportowej odpowiedzialnej za dostawę, przy czym udostępniamy tylko informacje niezbędne do zrealizowania wysyłki. Naszym międzynarodowym partnerem spedycyjnym jest firma Geodis Logistics Deutschland GmbH, która na potrzeby finalizowania dostaw może zatrudniać własnych podwykonawców. Zwracamy uwagę, że niniejsza Polityka prywatności dotyczy wyłącznie używania Twoich danych osobowych przez firmę Reima. Stanowczo zalecamy zapoznanie się z polityką wykorzystywania danych osobowych stosowaną w firmie Geodis Logistics.
  • Dostawcy usług płatniczych: W ramach rozliczania płatności przekazujemy Twoje dane płatnicze do upoważnionego biura informacji kredytowej. Na potrzeby finalizowania płatności kartami kredytowymi i debetowymi w niektórych krajach Reima współpracuje z firmą Maksuturva. Na stronie https://www.maksuturva.fi/terms-conditions-policies znajdziesz więcej informacji o tym, jak Maksuturva wykorzystuje dane osobowe do obsługi procesu płatniczego.
  • W przypadku płatności zwykłych przez PayPal, płatności kartami kredytowymi przez PayPal, płatności poleceniem zapłaty przez PayPal lub — jeśli taka usługa jest oferowana — „płatności akonto” przez PayPal wysyłamy Twoje dane płatnicze w zakresie koniecznym do realizacji płatności do firmy PayPal (Europe) S.à rl et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (dalej „PayPal”). PayPal zastrzega sobie prawo do naliczania opłat za płatności kartami kredytowymi przez PayPal, płatności poleceniem zapłaty przez PayPal lub — jeśli taka usługa jest oferowana — „płatności akonto” przez PayPal. Do podejmowania decyzji, czy udostępnić konkretną metodę płatności, PayPal wykorzystuje wynik oceny zdolności kredytowej pokazujący statystyczne prawdopodobieństwo nieuiszczenia płatności. Ocena zdolności kredytowej może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. „punktacja”). Punktacja uwzględniana w wynikach oceny zdolności kredytowej bazuje na naukowo uznawanych metodach statystycznych i matematycznych. Przy obliczaniu punktacji są brane pod uwagę m.in. dane adresowe. Więcej informacji o ochronie danych osobowych, w tym o wykorzystywanych biurach informacji kredytowych, znajdziesz w treści polityki prywatności firmy PayPal: https://www.paypal.com/en/webapps/mpp/ua/privacy-full

Poza obsługą zamówień możemy również angażować różnych usługodawców do przetwarzania danych osobowych w naszym imieniu, np. na potrzeby rozsyłania biuletynów. Z takimi usługodawcami podpisujemy klauzule o zachowaniu poufności, które zakazują wykorzystywania danych osobowych naszych użytkowników do jakichkolwiek innych celów.

11. Nawiązywanie kontaktu w celu przypomnienia o wystawieniu oceny

Własne przypomnienie o wystawieniu oceny (bez wysyłki przez system oceny klientów)
Wykorzystujemy adres e-mail użytkownika do jednorazowego przypomnienia o wystawieniu oceny złożonego zamówienia dla stosowanego przez nas systemu oceny, jeśli użytkownik zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO udzielił nam swojej wyraźnego zgody w trakcie składania lub po złożeniu zamówienia. Użytkownik może w każdej chwili wycofać swoją zgodę, wysyłając odpowiednią wiadomość administratorowi danych.

12. Dane osobowe w mediach społecznościowych

Kiedy wykonujesz jakiekolwiek interakcje w naszych kanałach w mediach społecznościowych (np. na Facebooku), możemy pozyskiwać, zapisywać i archiwizować różne automatycznie gromadzone dane dotyczące Twojej aktywności w tych kanałach, takie jak częstotliwość odwiedzin. Jeśli na przykład na Facebooku klikniesz przycisk „Lubię to” w celu wskazania, że lubisz naszą konkretną stronę lub aplikację, albo jeśli oznakujesz którykolwiek ze swoich kontaktów społecznościowych lub utworzysz do niego łącze ze swojego któregokolwiek wpisu, zapiszemy te informacje. Najprawdopodobniej nie będą to dane umożliwiające identyfikację konkretnej osoby, jednak w zależności od Twoich ustawień w konkretnym kanale mogą się tam znaleźć również dane osobowe.

Wszelkie treści, które umieszczasz lub dodajesz w naszych kanałach w mediach społecznościowych, będą informacjami publikowanymi bezpośrednio przez Ciebie i w zależności od treści mogą zawierać dane osobowe. Będziemy gromadzić, zapisywać i wykorzystywać takie treści oraz wszelkie inne informacje, które publikujesz poprzez umieszczanie lub dodawanie wpisów w naszych kanałach w mediach społecznościowych (w tym wszelkie informacje, które pozwolisz udostępniać nam jednoznacznie lub taka zgoda wynika z Twoich ustawień użytkownika w tych kanałach).

Wszelkie dodatkowe informacje o sobie, które musisz podawać podczas korzystania z określonego kanału lub aplikacji w mediach społecznościowych, będą wyjaśniane w warunkach i postanowieniach używania tego kanału lub aplikacji.

13. Marketing internetowy

13.1 Ta strona internetowa korzysta z systemu reklamowego online „Google AdWords” oraz w ramach Google AdWords ze śledzenia konwersji Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Korzystamy z oferty Google Adwords, aby za pomocą działań reklamowych (tzw. Google Adwords) zwrócić uwagę na nasze atrakcyjne oferty na zewnętrznych stronach internetowych. W oparciu o dane z kampanii reklamowych możemy ustalić, na ile skuteczne są określone działania reklamowe. W ten sposób dążymy to tego, aby wyświetlać użytkownikom reklamy, które będą dla nich interesujące, uatrakcyjnić naszą stronę internetową oraz uzyskać rzetelne obliczenia kosztów reklamy.

Plik cookie zostaje uruchomiony w celu śledzenia konwersji w momencie, gdy użytkownik kliknie reklamę AdWords połączoną z Google. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które są przechowywane w systemie komputerowym użytkownika. Pliki cookie tracą swoją ważność z reguły po upływie 30 dni i nie służą do identyfikacji użytkowników. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony internetowe, a plik cookie nie utracił jeszcze ważności, Google oraz my możemy rozpoznać, że użytkownik kliknął reklamę i został przekierowany na tę stronę. Każdy klient Google AdWords otrzymuje inny plik cookie. Nie można zatem śledzić plików cookie za pośrednictwem stron internetowych klienta AdWords. Informacje uzyskane dzięki plikowi cookie do konwersji służą do sporządzania statystyk konwersji dla klientów AdWords, którzy zdecydowali się na śledzenie konwersji. Klienci otrzymują liczbę wszystkich użytkowników, którzy kliknęli ich reklamę i zostali przekierowani na stronę z tagiem śledzenia konwersji. Nie zawierają jednak informacji, które mogłyby umożliwić identyfikację użytkowników. Jeśli użytkownik nie chce uczestniczyć w śledzeniu, może zablokować tę opcję, dezaktywując plik cookie śledzenia konwersji Google za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej w zakładce „Ustawienia użytkownika”. W ten sposób użytkownik nie zostaje ujęty w statystykach śledzenia konwersji. Korzystamy z Google Adwords ze względu na nasz uprawniony interes w celowanej reklamie zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO.
Google LLC z siedzibą w USA posiada certyfikację w zakresie porozumienia Privacy Shield między EU i USA, które zapewnia odpowiedni poziom ochrony danych wymagany w Unii Europejskiej.

Pod poniższym adresem internetowym znajduje się więcej informacji na temat przepisów dotyczących ochrony danych Google: http:// https://policies.google.com/privacy?gl=it&hl=pl
Użytkownik może trwale dezaktywować pliki cookie dla reklam, wybierając odpowiednie ustawienie w oprogramowaniu swojej przeglądarki, lub pobierając i instalując wtyczkę przeglądarki, która jest dostępna pod poniższym linkiem:
https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=pl

Należy pamiętać, że po dezaktywacji plików cookie część opcji i usług z tej strony internetowej może być niedostępna.

14. Narzędzie analizy i statystyk serwisów

Google Universal Analytics
Ta strona internetowa wykorzystuje Google Analytics, narzędzie analizy i statystyk serwisów Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Google Analytics wykorzystuje tzw. pliki „cookie”, pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika, które umożliwiają analizę korzystania ze stron internetowych przez użytkownika. Informacje generowane przez plik cookie dotyczące korzystania przez użytkownika z tej strony internetowej (w tym skrócony adres IP) są z reguły przekazywane serwerowi Google w USA i tam też są przechowywane.
Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics wyłącznie z rozszerzeniem „_anonymizeIp()”, co zapewnia anonimizację adresu IP dzięki zastosowanie skrótu i wyklucza możliwość bezpośredniej identyfikacji osób. Dzięki rozszerzeniu adres IP użytkownika zostaje skrócony wcześniej przez Google w państwach członkowskich UE lub w innych państwach będących stroną porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach serwerowi Google w USA przekazuje się pełny adres IP. W tych wyjątkowych przypadkach przetwarzanie odbywa się zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO z uwzględnieniem naszego uprawnionego interesu w zakresie statystycznej analizy zachowania użytkownika w celach optymalizacyjnych i marketingowych.
Na nasze zlecenie Google wykorzystuje te informacje w celu analizy korzystania ze strony internetowej, sporządzania raportów o aktywności na stronie internetowej i dalszej realizacji usług związanych z korzystaniem ze strony internetowej i z Internetu. Adres IP przekazywany przez przeglądarkę użytkownika w ramach Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google.
Zapisywanie plików cookie użytkownik może zablokować za pomocą odpowiednich ustawień w oprogramowaniu swojej przeglądarki; Informujemy jednak, że w takim przypadku niektóre funkcje i usługi ze strony internetowej mogą być niedostępne. Ponadto użytkownik może zablokować opcję rejestrowania danych wygenerowanych przez plik cookie i odnoszących się do korzystania ze strony internetowej (w tym adres IP użytkownika) oraz przetwarzania ich przez Google, pobierając i instalując wtyczkę przeglądarki dostępną pod linkiem poniżej:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl
W ramach alternatywy dla wtyczki przeglądarki lub w przeglądarkach urządzeń mobilnych użytkownik może kliknąć link podany poniżej w celu ustawienia pliku cookie opt-out, co spowoduje zablokowanie możliwości rejestrowania danych przez Google Analytics na tej stronie internetowej (plik cookie opt-out działa tylko w tej przeglądarce i tylko dla tej domeny; po skasowaniu plików cookie w tej przeglądarce użytkownik musi ponownie kliknąć ten link): Wyłącz Google Analytics.
Google LLC z siedzibą w USA posiada certyfikację w zakresie porozumienia Privacy Shield między EU i USA, które zapewnia odpowiedni poziom ochrony danych wymagany w Unii Europejskiej.
Ta strona internetowa korzysta ponadto z Google Analytics do celów analizy przepływów odwiedzających obejmującej różne urządzenia, która jest przeprowadzana na podstawie ID użytkownika. Analizę można dezaktywować po zalogowaniu się na koncie klienta w zakładce „Moje dane”, „Dane osobowe”.
Więcej informacji na temat postępowania z danymi użytkownika w Google Analytics znajduje się w polityce prywatności Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl

15. Retargeting/ Remarketing/ Reklama w formie rekomendacji

Nasza strona internetowa wykorzystuje funkcje AdWords Remarketing. W ten sposób pozycjonujemy naszą stronę internetową w wynikach wyszukiwarki Google oraz na stronach internetowych osób trzecich. Dostawcą jest Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). W tym celu Google ustawia plik cookie w przeglądarce urządzenia końcowego użytkownika, które automatycznie umożliwia na podstawie pseudonimowanego ID pliku cookie i stron odwiedzonych przez użytkownika wyświetlenie reklamy dostosowanej do zainteresowań danego użytkownika. Dane są przetwarzane z uwzględnieniem naszego uprawnionego interesu w zakresie optymalnej sprzedaży zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO.
Przetwarzanie danych wykraczające poza ten zakres jest możliwe tylko wtedy, jeśli użytkownik udzielił Google zgody na to, aby historia przeglądania w Internecie i aplikacji była powiązana z kontem Google oraz aby informacje z konta Google użytkownika były wykorzystywane do personalizacji reklam wyświetlanych w Internecie. W momencie, gdy użytkownik jest zalogowany w Google podczas odwiedzania naszej strony internetowej, Google wykorzystuje jego dane w połączeniu z danymi Google Analytics, aby tworzyć i definiować listy odbiorców dla celów związanych z remarketingiem na różnych urządzeniach. W tym celu dane osobowe użytkownika wykorzystywane przez Google zostają tymczasowo powiązane z danymi Google Analytics w celu tworzenia grup docelowych.
Pliki cookie można trwale zablokować dla reklam, pobierając i instalując wtyczkę przeglądarki dostępną pod poniższym linkiem: https://www.google.com/settings/ads/onweb/
Alternatywnie użytkownik może uzyskać informacje na temat ustawień plików cookie za pośrednictwem Digital Advertising Alliance pod adresem: www.aboutads.info. Pamiętaj, że możesz ustawić swoją przeglądarkę internetową w taki sposób, abyś był informowany o tym, że dana strona używa plików cookie oraz abyś mógł zdecydować, czy chcesz udzielić czy też odmówić zgody na korzystanie z tych plików. Brak zgody na stosowanie plików cookie może ograniczyć liczbę funkcji i usług dostępnych na stronie internetowej.
Google LLC z siedzibą w USA posiada certyfikację w zakresie porozumienia Privacy Shield między EU i USA, które zapewnia odpowiedni poziom ochrony danych wymagany w Unii Europejskiej.
Więcej informacji i przepisy dotyczące ochrony danych odnośnie do reklamy i Google można znaleźć tutaj:
http://www.google.com/policies/technologies/ads/

16. Śledzenie wielourządzeniowe

Reima może od czasu do czasu wykorzystywać mechanizm śledzenia wielourządzeniowego, który pozwala nam obserwować zachowania tych samych użytkowników na różnych urządzeniach. W ramach używania tego mechanizmu możemy łączyć dane pozyskane z konkretnej przeglądarki internetowej, lub urządzenia komórkowego z innym komputerem, lub urządzeniem powiązanym z komputerem, lub urządzeniem, na którym zebrano dane.

W celu zoptymalizowania treści prezentowanych w Reima Club możemy łączyć dane przeglądania i zakupów pochodzące z różnych komputerów i urządzeń. Jeśli nie chcesz, abyśmy łączyli takie dane przy redagowaniu biuletynów, możesz anulować subskrypcję biuletynu Klubu Reima.

17. Okres przechowywania danych osobowych

Okres zapisywania danych osobowych oblicza się na podstawie ustawowych terminów przechowywania (np. terminów przechowywania wynikających z prawa handlowego i podatkowego). Po upłynięciu terminu odpowiednie dane są regularnie kasowane, o ile nie są już niezbędne do realizacji umowy lub przygotowania zawarcia umowy i/lub po naszej stronie nie istnieje uprawniony interes w zakresie dalszego przechowywania danych

Podawane przez Ciebie informacje, w tym dane osobowe, przechowujemy przez cały okres istnienia konta, przez czas potrzebny do świadczenia Ci usług, lub (w przypadku kontaktów z działem obsługi klienta) przez czas potrzebny do informowania o przebiegu sprawy.

Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, lub jeśli jest to konieczne do spełnienia wymogów ustawowych, rozstrzygania sposób, zapobiegania oszustwom i nadużyciom lub egzekwowania warunków świadczenia usług i realizowania dostaw obowiązujących w naszym sklepie internetowym, możemy przechowywać Twoje niektóre informacje nawet po zamknięciu konta lub zaprzestaniu świadczenia Ci usług.

18. Prawa użytkowników względem danych osobowych

W odniesieniu do Twoich danych osobowych, w których posiadanie wejdziemy, mając na uwadze, iż przekazywanie tych informacji jest kwestią Twojego wyboru, zapewniamy Ci możliwość wykonywania wszystkich następujących czynności:

19. Profilowanie

W szczególnych osobistych sytuacjach masz prawo zabronić profilowania Twojej osoby i innych operacji przetwarzania, które firma wykonuje na Twoich danych osobowych, w zakresie, w jakim podstawą przetwarzania informacji jest Twój status klienta firmy Reima. Swój wniosek o zaprzestanie przetwarzania możesz przesłać na adres skontaktuj@reima.com. We wniosku musisz opisać szczególną sytuację

  • Wnioski o wgląd, korekty i usunięcie danych: Jeśli chcesz otrzymać kopię posiadanych przez nas Twoich danych osobowych, uzyskać do nich dostęp lub je poprawić, albo poprosić o usunięcie którychkolwiek informacji, skontaktuj się z działem obsługi klienta na adres e-mail lub adres pocztowy podane niżej. Prośbę rozpatrzymy jak najszybciej.
  • Rezygnacja z otrzymywania korespondencji handlowej: Jeśli otrzymujesz od nas handlowe wiadomości e-mail, możesz z nich zrezygnować, klikając łącze anulowania subskrypcji w każdym numerze biuletynu lub pisząc na adres skontaktuj@reima.com.
  • Cofnięcie lub zmiana zgody: W każdej chwili możesz wycofać lub zmodyfikować zgodę (w zakresie, w jakim została udzielona) na gromadzenie i przetwarzanie przekazywanych nam informacji, pisząc na adres e-mail lub adres pocztowy podane niżej.
  • Oficjalne skargi: Masz również prawo wyrazić sprzeciw lub poprosić o ograniczenie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz złożyć skargę do organów nadzoru, zgodnie z zasadami określonymi w Rozporządzeniu o Ochronie Danych Osobowych (dyrektywa UE 2016/679 obowiązująca od 25 maja 2018 roku). Jednak w każdej takiej sytuacji bardzo prosimy, aby najpierw skontaktować się z nami i spróbować rozwiązać problem w dobrej wierze.

W urządzeniu lub oprogramowaniu, przez które uzyskujesz dostęp do Witryny, możesz mieć dostępne różne opcje wyboru. Na przykład w używanej przeglądarce internetowej może istnieć możliwość kontrolowania plików cookie i lokalnych magazynów danych, a urządzenie komórkowe może pozwalać na określanie, jak i czy będziesz nam udostępniać dane swojej lokalizacji i inne informacje. W szczególności, jeśli nie lubisz dostawać reklam internetowych, zalecamy do zapoznania się z opisem ustawienia Nie śledź. Więcej informacji o dostępnych opcjach wyboru można uzyskać od producenta urządzenia lub oprogramowania.

Jeśli masz jakiekolwiek dalsze pytania na temat gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania Twoich danych osobowych, skontaktuj się z działem obsługi klienta pod adresem skontaktuj@reima.com. Pod ten sam adres należy również wysyłać prośby o udostępnienie informacji, nałożenie blokad, usunięcie i zaktualizowanie informacji oraz cofnięcia zgód.

Prawa osoby, której dane dotyczą

1) Obowiązujące prawo ochrony danych zapewnia Ci liczne prawa wobec administratora odpowiedzialnego za przetwarzanie Twoich danych osobowych (prawo do uzyskania informacji, prawo do interwencji), które zostały wymienione poniżej:

  • Prawo dostępu przysługujące osobie, której dane dotyczą zgodnie z art. 15 RODO;
  • Prawo do sprostowania danych zgodnie z art. 16 RODO;
  • Prawo do usunięcia danych zgodnie z art. 17 RODO;
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania zgodnie z art. 18 RODO;
  • Obowiązek powiadomienia o sprostowaniu lub usunięciu danych osobowych, lub o ograniczeniu ich przetwarzania zgodnie z art. 19 RODO;
  • Prawo do przenoszenia danych zgodnie z art. 20 RODO;
  • Prawo do wycofania udzielonej zgody zgodnie z art. 7 ust. 3 RODO;
  • Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zgodnie z art. 77 RODO.

2) PRAWO DO ZGŁOSZENIA SPRZECIWU

JEŚLI W RAMACH WYWAŻENIA INTERESÓW PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE ZE WZGLĘDU NA NASZ PRZEWAŻAJĄCY UPRAWNIONY INTERES, W KAŻDEJ CHWILI MASZ PRAWO DO ZŁOŻENIA SPRZECIWU PRZECIWKO PRZETWARZANIU DANYCH Z POWODÓW WYNIKAJĄCYCH Z TWOJEJ SZCZEGÓLNEJ SYTUACJI ZE SKUTKIEM NA PRZYSZŁOŚĆ.
JEŚLI SKORZYSTASZ Z TEGO PRAWA, ZAKOŃCZYMY PRZETWARZANIE ODNOŚNYCH DANYCH. ZASTRZEGAMY SOBIE JEDNAK PRAWO DO DALSZEGO PRZETWARZANIA DANYCH, JEŚLI BĘDZIEMY W STANIE PODAĆ WYSTARCZAJĄCE POWODY ZASŁUGUJĄCE NA OCHRONĘ I UZASADNIAJĄCE KONIECZNOŚĆ DALSZEGO PRZETWARZANIA DANYCH, KTÓRE BĘDĄ PRZEWAŻAĆ NAD TWOIMI INTERESAMI, PODSTAWOWYMI PRAWAMI I WOLNOŚCIAMI LUB, JEŚLI PRZETWARZANIE SŁUŻY CELOM ZWIĄZANYM Z DOCHODZENIEM , WYKONYWANIEM LUB OBRONĄ ROSZCZEŃ PRAWNYCH.
JEŚLI TWOJE DANE OSOBOWE SĄ PRZEZ NAS PRZETWARZANE W CELACH ZWIĄZANYCH Z MARKETINGIEM BEZPOŚREDNIM, MAJSZ W KAŻDEJ CHWILI PRAWO ZŁOŻYĆ SPRZECIW PRZECIWKO PRZETWARZANIU OKREŚLONYCH DANYCH OSOBOWYCH WYKORZYSTYWANYCH DO CELÓW ZWIĄZANYCH Z REKLAMĄ TEGO RODZAJU. SPRZECIW MOŻNA ZŁOŻYĆ W SPOSÓB OPISANY POWYŻEJ.

JEŚLI SKORZYSTAJSZ Z TEGO PRAWA, ZAKOŃCZYMY PRZETWARZANIE ODNOŚNYCH DANYCH WYKORZYSTYWANYCH DO CELÓW ZWIĄZANYCH Z MARKETINGIEM BEZPOŚREDNIM.

20. Kontakt z nami

Dane osobowe, które nam przekazujesz oraz informacje zbierane automatycznie, są administrowane przez firmę Reima Oy, w tym w związku z Rozporządzeniem o Ochronie danych osobowych (dyrektywa UE 2016/679) i wszelkimi innymi odnośnymi przepisami prawa.

Zawsze jesteśmy otwarci na zgłoszenia i uwagi naszych klientów (szczególnie jeśli czują, że nie spełniliśmy ich oczekiwań). Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub opinie w sprawie tego dokumentu albo jeśli chcesz, abyśmy przestali przetwarzać Twoje dane, skontaktuj się bezzwłocznie z działem obsługi klienta, który bardzo chętnie służy wszelkimi wyjaśnieniami. W tym celu napisz na adres e-mail skontaktuj@reima.com, lub poniższy adres tradycyjny:

Reima Oy

https://www.reima.com/int/contact
Karhumäentie 3
01530 VANTAA
Finland