Privatlivspolitik

Vi er glade for, at du besøger vores hjemmeside, reima.com ("hjemmesiden") og takker for din interesse for vores virksomhed og vores produkter og tjenester. Det er vigtigt for os at beskytte dine personlige oplysninger. Vær derfor opmærksom på den information, der gives i dette dokument. Dette dokument kan fra tid til anden blive uploadet i en ny version, og den seneste version findes her. Læs også vores særskilte cookiepolitik ("cookiepolitik"), der fortæller, hvordan vi bruger cookies og andre, lignende teknologier på hjemmesiden.

  1. Dataansvarlig
  2. Kontaktperson ved spørgsmål om registret
  3. Registernavn
  4. Formålet med og det juridiske grundlag for behandling af oplysninger
  5. Beskrivelse af personoplysninger, der indsendes af dig og indsamles af Reima
  6. Personoplysninger, vi indsamler automatisk
  7. Brug af dine personoplysninger
  8. Videregivelse af dine personoplysninger til tredjepart
  9. Dine personoplysninger i vores CRM-værktøj (Customer Relationship Marketing)
  10. Sporing på tværs af enheder
  11. Personoplysninger på de sociale medier
  12. Perioden, dine personoplysninger bliver gemt af os
  13. Dine rettigheder vedrørende dine personoplysninger
  14. Børns personoplysninger
  15. Kontakt os
  16. Reima Oy

Reima Oy ("Reima", "vi", "os" eller "vores") er et selskab, der er registreret i Finland, og har hovedkontor på adressen Karhumäentie 3, 01530 VANTAA, Finland. Vi driver hjemmesiden som dataansvarlig i henhold til den generelle forordning om databeskyttelse (EU 2016/679). I denne privatlivspolitik ("privatlivspolitik"), betyder referencer til "dig" enhver person, der indsender data til os eller hjemmesiden. Hvis du har spørgsmål om vores dataindsamlingsmetoder eller denne privatlivspolitik, kan du kontakte os på kundeservice.dk@reima.com.

Denne privatlivspolitik gælder for alle typer oplysninger, der indsamles via vores hjemmeside, herunder tilknyttede tjenester, der f.eks. giver mulighed for at kontakte vores kundeserviceteam via e-mail eller chatte med dem på reima.com.

Ved din fortsatte brug af vores websted accepterer du denne privatlivspolitik.

1. Dataansvarlig

Reima Oy
Karhumäentie 3
01530 VANTAA
FINLAND

2. Kontaktperson ved spørgsmål om registret

Heli Viljanen
c/o Reima Oy
Karhumäentie 3
01530 Vantaa
Telefon: +358 20 759 5800
E-mail: heli.viljanen@reima.com

3. Registernavn

Reima.com kunderegister.

4. Formålet med og det juridiske grundlag for behandling af oplysninger

Det juridiske grundlag for at behandle personoplysninger er Reimas legitime interesse på grundlag af et kundeforhold eller anden passende relation samt indgåelsen af en aftale mellem Reima og brugeren af hjemmesiden.

5. Beskrivelse af personoplysninger, der indsendes af dig og indsamles af Reima

Vi indsamler en række forskellige oplysninger, herunder personoplysninger, hvis du afgiver en ordre på et produkt på hjemmesiden, eller hvis du kontakter kundeservice. Vi indsamler, gemmer og behandler dine personoplysninger for at kunne behandle dit køb på hjemmesiden og eventuelle efterfølgende reklamationer, og for at kunne tilbyde dig vores tjenester.

Når du afgiver en ordre, skal vi bruge dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse. Hvis du har brug for at kontakte vores kundeserviceteam via kontaktformularen på Reima.com, e-mail, chat eller på anden måde, bliver de oplysninger, du indsender til os, også indsamlet.

Der er også andre tilfælde, hvor du videregiver oplysninger til os. Du kan oprette en brugerkonto og blive registreret bruger, så du får mulighed for at gemme dine kontakt- og leveringsoplysninger og gennemse din ordrehistorik, ønskeseddel og varekurv. Du skriver og indsender måske anmeldelser af de produkter, du har købt, deltager i Reimas testpatrulje, anbefalingsprogrammer eller lodtrækninger og konkurrencer, og i den forbindelse vil du også videregive personoplysninger til os.

Du kan også oprette en brugerkonto og blive registreret bruger via din Facebook-konto. I dette tilfælde deler du din offentlige profil og e-mailadresse fra din Facebook-konto med os. Af disse oplysninger bruger vi i dag kun din e-mailadresse og dit navn til at oprette din Reima-brugerkonto. Hvis du vælger at abonnere på vores nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at sende dig nyhedsbreve. Facebook kan fortælle dig mere om, hvordan de bruger og behandler dine personoplysninger, når du logger på reima.com via Facebook.

Du må kun videregive informationer og personoplysninger til os eller hjemmesiden, der er nøjagtige og ikke vildledende, og du er forpligtet til at holde dem opdateret og underrette os i tilfælde af ændringer.

6. Personoplysninger, vi indsamler automatisk

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi muligvis automatisk visse oplysninger, der også kan kategoriseres som personoplysninger. Det gælder bl.a. din IP-adresse; dato og klokkeslæt for, hvornår du har brugt vores tjenester; den hardware, software eller internetbrowser, du bruger, og oplysninger om din computers operativsystem, f.eks. programversion og dine sprogindstillinger. Ligeledes indsamler vi muligvis oplysninger om klik, hvilke sider du har browset på, og hvilke produkter du har føjet til din ønskeseddel eller varekurv.

7. Brug af dine personoplysninger

Den vigtigste årsag til, at vi indsamler oplysninger, herunder dine personoplysninger, er, at vi ikke kan behandle dine ordrer uden disse oplysninger. Vi bruger desuden dine personoplysninger til at kontakte dig og, hvis du har valgt at abonnere på vores markedsføringsmails (f.eks. vores nyhedsbrev), til at informere dig om vores produkter og specialtilbud.

Vi indsamler følgende personoplysninger fra dig:

  • Oplysninger om interaktion med besøgende: Hændelser, som når en besøgende får vist sider, føjer en vare til sin varekurv eller ønskeseddel, afgiver en bestilling og logger ind.

  • Kundeoplysninger: Disse omfatter grundlæggende personlige oplysninger som navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og ordrehistorik samt oplysninger, du frivilligt videregiver til os via din konto. Vi indsamler også kommunikationsdata fra forskellige kanaler, hvis vi kommunikerer med dig via dem.

  • Oplysninger om interaktion via e-mail: Hvis du abonnerer på vores nyhedsbrev, indsamler vi relaterede hændelser som levering, åbning, klik og andre interaktioner med nyhedsbreve.

Dine personoplysninger bliver brugt på følgende måder:

  • Ordrer: Vi bruger dine personoplysninger til at behandle og levere din ordre. Vi kan videregive dit navn og din adresse til en tredjepart for at gennemføre leveringen af produktet til dig (f.eks. til vores fragtfirma eller leverandør).

  • Kundeservice: Vores kundeserviceteam bruger dine personoplysninger til at behandle dine spørgsmål, forespørgsler eller reklamationer vedrørende dine ordrer, leverancer eller lignende.

  • Chat service: Kundedata er data behandlet af Giosg.com på vegne af kunden (Reima), der bruger tjenesten. Kundedata indeholder personoplysninger, som f.eks. en fuld IP-adresse og indholdet af chat-samtaler. De fleste af disse data leveres af den besøgende selv under chat-samtalen. Formålet med behandlingen af disse data er at muliggøre kundeengagement og analyseværktøjer på kundens hjemmeside. Kundedata er ejet af kunden. I forbindelse med kundedata er det kunden der er kontrollant, og Giosg er behandler i overensstemmelse med EU's databeskyttelseslov. Læs mere her: https://www.giosg.com/privacy-policy

  • Kontoadministration: Hjemmesidens brugere kan oprette en brugerkonto på hjemmesiden. Vi bruger de personoplysninger, du giver os, til at administrere denne konto, så du kan se din ordrehistorik, oprette ønskesedler, gemme din varekurv, tilpasse dine personlige indstillinger eller benytte specialtilbud. Du behøver ikke abonnere på vores nyhedsbrev, når du opretter en konto, men hvis du gør, vil du være blandt de første til at modtage specialtilbud. Når du abonnerer på vores nyhedsbrev, bliver der oprettet en brugerkonto til dig.

  • Reima Test Patrol: Reima Test Patrol er en testpatrulje bestående af produkttestgrupper. Det kræver en brugerkonto at være medlem. At deltage i Reima Test Patrol kræver desuden, at du abonnerer på nyhedsbrevet, da vi også kommunikerer om testpatruljen igennem det. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet via det link, der står i bunden af e-mailen, men så vil du ikke længere kunne deltage i Reima Test Patrol.

  • Reima Lab: Vi giver også vores kunder mulighed for at være med og samarbejde med os og med hinanden via vores online-forskningsfællesskab Reima Lab. I Reima Lab indsamler vi f.eks. dine erfaringer med brugen af vores produkter, kommentarer til prototypeprodukter og idéer til produktudvikling. Vi bruger disse oplysninger til f.eks. at udvikle bedre produkter og tjenester og kommunikation.

  • Markedsføringsaktiviteter: Vi bruger også dine personoplysninger til markedsføringsaktiviteter. Disse aktiviteter kan f.eks. være:

    • Hvis du abonnerer på vores nyhedsbrev, bruger vi dine kontaktoplysninger til at sende dig nyhedsbreve, der indeholder specialtilbud, produktanbefalinger målrettet til dig ud fra din browsing- eller købshistorik og nyheder om vores produkter og tjenester. Du kan afmelde dig nyhedsbrevet via linket "Afmeld", der findes i hvert nyhedsbrev.

    • På basis af din browsing-historik på visse andre hjemmesider vil vi måske vise dig reklamer, vi mener vil være interessante og relevante for dig. Dette kaldes inden for digital markedsføring for "retargeting", og vi gør det ved at bruge en række forskellige digitale markedsføringsnetværk, ad exchanges og markedsføringsteknologier som web beacons, pixels, annonce-tags, cookies og mobile identifikatorer. De bannere og annoncer, du får vist, er således baseret på din tidligere brug af hjemmesiden (f.eks. din søgehistorik, det indhold du læser på hjemmesiden osv.) eller på bannere eller annoncer på hjemmesiden, som du tidligere har klikket på. Læs mere om dette i vores cookiepolitik.

    • Nå du deltager i andre markedsføringsaktiviteter (f.eks. lodtrækninger eller konkurrencer), bruger vi relevante oplysninger til afviklingen af disse kampagner.
  • Kommunikation med dig: Vi skal bruge dine personoplysninger for at kunne komme i kontakt med dig, f.eks. i forbindelse med:

    • Besvarelse og behandling af eventuelle forespørgsler fra dig.

    • Kommunikation vedrørende behandling af din ordre, f.eks. ordrebekræftelse, forsendelsesoplysninger, returnering og refundering.

    • Vi deler dine forsendelsesoplysninger, herunder personoplysninger, med vores lager og de fragtfirmaer, vi samarbejder med. De bruger oplysningerne til at levere ordren til dig og kan også kontakte dig pr. telefon, hvis det bliver nødvendigt at aftale et nyt leveringstidspunkt eller en anden leveringsmetode.

    • Hvis du har efterladt varer i din varekurv, kan vi sende dig en e-mail for at minde dig om at færdiggøre din ordre. Det giver dig mulighed for at fortsætte med at handle uden at skulle søge efter produkterne igen.

  • Markedsresearch: Du kan blive opfordret til at deltage i markedsresearch.

  • Produktanmeldelser: Når du har bestilt et produkt på hjemmesiden, kan du blive inviteret til at anmelde produktet. Din anmeldelse kan blive vist anonymt. Ved at indsende en produktanmeldelse accepterer du, at den kan blive vist på den pågældende produktside på hjemmesiden, på vores konti på de sociale medier eller i vores markedsføring.

  • Juridiske formål: I visse tilfælde kan vi være nødsaget til at videregive dine oplysninger, herunder personoplysninger, for at opfylde vores forpligtelser ifølge gældende love og bestemmelser, herunder som led i en retssag. Vi kan også videregive dine informationer og personoplysninger i forbindelse med en stævning, dommerkendelse, retskendelse eller anden retlig proces eller som led i en undersøgelse eller forespørgsel, såvel formel som uformel, fra de retshåndhævende myndigheder eller en embedsmand.

8. Videregivelse af dine personoplysninger til tredjepart

Dine oplysninger videregives ikke til tredjepart uden dit udtrykkelige samtykke. Vi deler kun dine personoplysninger med vores leverandører af tjenester i det omfang, det er nødvendigt for at opfylde kontraktforholdet mellem Reima og dig. I dette tilfælde overholder vi nøje specifikationerne i EU's databeskyttelsesforordning (EU 2016/679). Omfanget af denne overførsel af oplysninger er begrænset til et minimum:

  • Hvis du køber produkter på hjemmesiden, bliver de personoplysninger, vi indsamler fra dig, videregivet til det transportfirma, der varetager leveringen, i det omfang, det er nødvendigt for leveringen af varerne. I forbindelse med behandlingen af din ordre og leveringen af produkterne til dig er vores internationale samarbejdspartner Prime Cargo A/S (Profilvej 4, DK-6000 Kolding) og dennes underleverandører. Bemærk venligst, at denne privatlivspolitik kun omfatter Reimas brug af dine personlige oplysninger. Vi opfordrer dig kraftigt til at undersøge hos Prime Cargo, hvordan dine personoplysninger anvendes af dem.

  • Leverandører af betalingstjenester: Vi videregiver dine betalingsoplysninger til det kreditinstitut, der varetager betalingen, som led i behandlingen af betalinger. Reima har indgået et samarbejde med Dibs om behandling af betalinger via kredit- og betalingskort i visse lande. Du kan få mere at vide om, hvordan Dibs bruger dine personoplysninger som led i betalingsprocessen, på https://cdn.dibspayment.com/contracts/psp/psp_general_terms_dk.pdf

  • Ved betaling via faktura har vi indgået en aftale med Klarna. Du kan få mere at vide om hvordan Klarna bruger dine personoplysninger på https://www.klarna.com/dk/databeskyttelse/

Foruden ordrebehandlingen kan vi bruge tjenesteleverandører til at behandle dine personoplysninger på vores vegne, eksempelvis i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve. Disse tjenesteleverandører er underlagt fortrolighedsklausuler og må ikke bruge dine personoplysninger til andre formål.

9. Dine personoplysninger i vores CRM-værktøj (Customer Relationship Marketing)

Vi bruger softwareværktøjer fra Ometria Limited til at analysere vores kundeoplysninger, herunder dine personoplysninger, i form f.eks.:

  • Oplysninger om interaktion med besøgende: Hændelser som visning af sider, interaktioner og bestillinger.

  • Kundeoplysninger: Dette omfatter grundlæggende personlige oplysninger som navn og e-mailadresse, men kan også indeholde yderligere oplysninger, der er relevante for os som detailforhandler. Denne type oplysninger sendes til Ometrias servere direkte fra de besøgendes computer via egenudviklet, JavaScript-baseret trackingteknologi.

  • Oplysninger om e-handel: Dette omfatter produkter, kategorier og ordrer. De bliver synkroniseret direkte med kundens e-handelsplatformdatabase, ERP, data warehouse eller lignende system.

  • Systemoplysninger: Dette omfatter oplysninger om brugerlogin, såsom e-mailadresser og saltede password-hashes, men også API-brugeroplysninger til synkronisering med vores e-handelsplatforme og andre markedsføringskanaler.

  • Oplysninger om interaktion via e-mail: Hændelser som levering, åbning, klik og andre interaktioner med nyhedsbreve sendt fra Ometria-platformen.

Foruden analytiske formål bruger vi også ovennævnte oplysninger til kundesegmentering samt til at målrette og automatisere vores markedsføring til dem, der har valgt at modtage vores markedsføring.

Ometria er vores databehandler og er ikke dataansvarlig. I forbindelse med leveringen af tjenester til os bliver Ometrias software hostet gennem følgende infrastruktur:

  • Ometrias produktionssystemer bliver hostet af Amazon Web Services (AWS) via dennes tjeneste Elastic Compute Cloud (EC2).

  • Ometrias teknologi til e-mailudsendelse leveres af Sparkpost Elite. Sparkpost bliver, som Ometria, hostet på AWS.

  • Alle sikkerhedskopier bliver gemt på Amazon S3 med en secured bucket og kryptering af data "i hvile" ved hjælp af AES-256, en af de stærkeste blokkoder, der findes.

  • Når data overføres uden for EØS, herunder til USA, har Ometria indgået aftaler med

10. Sporing på tværs af enheder

Reima kan fra tid til anden foretage sporing på tværs af enheder, hvilket giver Reima mulighed for at følge brugeradfærden på flere forskellige enheder. Som led i denne sporing kan Reima lægge data indsamlet fra en bestemt browser eller mobilenhed sammen med en anden computer eller enhed linket til den computer eller enhed, oplysningerne blev indsamlet fra.

For at optimere indholdet af Reima Clubs nyhedsbrev kan Reima kombinere oplysninger om browsing og køb foretaget fra forskelige computere og enheder. Hvis du ikke ønsker, at Reima skal sammenlægge disse oplysninger for at danne nyhedsbrevet, kan du afmelde dig Reima Clubs nyhedsbrev.

11. Personoplysninger på de sociale medier

Når du bruger eller interagerer med en af vores kanaler på de sociale medier (som Facebook), kan vi indsamle, registrere og gemme visse automatisk indsamlede oplysninger om dine aktiviteter på disse sociale mediekanaler, såsom frekvensen af dine besøg. Hvis du f.eks. vælger at bruge knappen "Synes godt om" på Facebook til at angive, at du kan lide en af vores sider eller apps, eller hvis du tagger en af dine kontakter på de sociale medier eller linker til vedkommende i indhold, du slår op, registrerer vi disse oplysninger. Det vil højst sandsynligt være i form af ikke-personligt identificerbare oplysninger, men kan også indeholde personligt identificerbare oplysninger, afhængigt af dine indstillinger på disse kanaler.

Alt indhold, du lægger op eller tilføjer på vores sociale mediekanaler, vil være oplysninger, der er indsendt direkte af dig, og kan være personligt identificerbare oplysninger, afhængigt af indholdet. Vi indsamler, registrerer og bruger dette indhold og andre oplysninger, du måtte indsende, når du lægger dem op eller tilføjer dem på vores sociale mediekanaler (herunder oplysninger, du har givet de sociale mediekanaler tilladelse til at dele med os, eller der er tilladt af dine brugerindstillinger på disse sider).

Eventuelle yderligere oplysninger om dig, du skal give, når du bruger en bestemt social mediekanal eller app, vil være forklaret i de vilkår og betingelser, der gælder for denne sociale mediekanals eller app.

12. Perioden, dine personoplysninger bliver gemt af os

Vi gemmer de oplysninger, du giver, herunder dine personoplysninger, enten så længe din konto eksisterer, eller så længe det er nødvendigt, for at vi kan levere vores tjenester til dig, eller (såfremt du har kontakt med vores kundeserviceteam) så længe det er nødvendigt for at kunne generere supportrelaterede rapporter.

Hvis loven kræver det, eller hvis det med rimelighed er nødvendigt for at opfylde gældende lovkrav, løse tvister, forhindre bedrageri og misbrug eller for at håndhæve service- og leveringsvilkårene for vores onlinebutik, kan vi også gemme nogle af dine oplysninger i en begrænset tidsperiode efter behov, også efter at du har lukket din konto, eller oplysningerne ikke længere er nødvendige for at levere tjenesterne til dig.

13. Dine rettigheder vedrørende dine personoplysninger

Hvad angår personoplysninger om dig, vi får i besiddelse, og i anerkendelse af, at det er dit valg at give os dem, giver vi dig mulighed for at gøre følgende:

  • Profilering: I forbindelse med en særlig personlig situation har du ret til at forbyde profilering af dig og andre former for behandling, som virksomheden kan foretage med dine personlige oplysninger i det omfang, grundlaget for at behandle oplysningerne er kundeforholdet mellem Reima og dig. Du kan indsende din anmodning om dette forbud til kundeservice.dk@reima.com. I anmodningen skal du præcisere den særlige situation, som danner grundlag for dit forbud mod behandling af oplysninger. Virksomheden kan nægte at efterkomme anmodningen om forbuddet af retlige grunde.

  • Anmodning om indsigt, ændring eller sletning: Hvis du ønsker at få indsigt i, få adgang til eller ændre i de personlige oplysninger om dig, vi er i besiddelse af, eller anmode om, at vi sletter oplysninger om dig, kan du kontakte kundeserviceteamet via nedenstående e-mailadresse eller adresse. Din anmodning vil blive behandlet så hurtigt som muligt.

  • Afmeldelse af kommercielle meddelelser: Hvis du modtager kommercielle e-mails fra os, kan du framelde dig via linket i hvert nyhedsbrev eller ved at kontakte kundeservice.dk@reima.com.

  • Ændring eller tilbagetrækning af samtykke: Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage (i det omfang, du har givet et sådant samtykke) til indsamling og behandling af de oplysninger, du giver, via nedenstående e-mailadresse eller adresse.

  • Officiel klage: Du er desuden berettiget til at gøre indsigelse mod eller anmode om en begrænsning af behandlingen af dine personoplysninger, og du har ret til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed i overensstemmelse med reglerne i den generelle forordning om databeskyttelse, EU 2016/679 (fra 25.5.2018 og senere). Vi vil dog kraftigt opfordre dig til at samarbejde med os i god tro og kontakte os først.

Du har også en række valgmuligheder i kraft af den enhed eller software, du bruger til at få adgang til hjemmesiden. Den browser, du bruger, kan f.eks. give dig mulighed for at administrere cookies eller andre typer lokal datalagring, eller din mobilenhed kan give dig nogle valg i forhold til, hvordan og om din placering og andre oplysninger skal deles med os. Hvis du ikke bryder dig om onlineannoncer, opfordrer vi dig derfor til at finde ud af mere om browserindstillingen Sporingsbeskyttelse. Du kan få mere at vide om disse valgmuligheder ved at læse om din enhed eller hos din softwareudbyder.

Hvis du har yderligere spørgsmål om vores indsamling, behandling eller brug af dine personoplysninger, kan du kontakte vores kundeserviceteam på kundeservice.dk@reima.com. Det gælder også anmodninger om indsigt, blokering, sletning og tilretning af dine personoplysninger samt tilbagekaldelser.

14. Børns personoplysninger

Vores hjemmeside henvender sig ikke til børn. Vi indsamler ikke bevidst personligt identificerbare oplysninger fra børn på under 13 år. Hvis du er forælder eller værge og tror, at dit barn har givet os oplysninger, kan du skrive til os på kundeservice.dk@reima.com eller på den adresse, der er angivet i starten af denne privatlivspolitik. Mærk venligst din forespørgsel "COPPA Information Request".

Forældre, I kan få mere at vide om, hvordan I beskytter jeres børns privatliv online på: https://www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online.

15. Kontakt os

Både de personoplysninger, du giver os, og de oplysninger, vi indsamler, administreres af Reima Oy, herunder i henhold til den generelle forordning om databeskyttelse (EU 2016/679) og anden gældende lovgivning.

Vi hører altid gerne fra vores kunder (især, hvis du føler, vi har skuffet dig eller ikke kan indfri dine forventninger). Hvis du har spørgsmål eller feedback til denne politik, eller hvis du gerne vil have os til at stoppe med at behandle dine oplysninger, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeserviceteam, der med glæde vil besvare alle de spørgsmål, du måtte have. Du kan enten kontakte vores kundeserviceteam via kundeservice.dk@reima.com, eller skrive til os på:

Reima Oy

https://www.reima.com/dk/contact
Karhumäentie 3
01530 VANTAA
Finland